Wie zijn wij?

Tuinarchitectengroep E.C.O. is een jong en dynamisch bureau dat instaat voor zowel het ontwerp als de aanleg van uw buitenruimte.
Wij zorgen voor een doordachte ruimtelijke indeling waarbij de gewenste sfeer en functies als uitgangspunt zijn genomen.
Het bureau denkt in ruimtes, volumes, levende materialen en architectonische details.
Zo slaan wij een brug tussen de woning en de tuin. Een link die uitnodigt om van de buitenruimte te genieten.
Door de jaren heen hebben wij verschillende prijzen in de wacht gesleept in de wedstrijd : ‘De Vlaamse Tuinaannemer’ georganiseerd door de VLAM.

Onze projecten gaan van klein tot groot en kunnen worden afgestemd op elk budget.
Zowel particulieren,bedrijven,architecten als projectontwikkelaars over het gehele land behoren tot ons klantenbestand.

Het Team:

Timothy Cools
Na het afwerken van zijn graduaat Tuin en Landschapsarchitectuur (2000) stapte hij mee als tuinarchitect in de voetsporen van Rik Olivier bij de oprichting van Tuinarchitectengroep-ECO.

Sinds maart 2008 fungeerde hij verschillende jaren wekelijks als één van de groenexperten in verschillende televisieprogramma’s zoals ‘Groene Vingers’ op vtm en Huizenjacht op VT4.

Door zijn gedetailleerde realistische 3D ontwerpen kan de klant zich een perfect beeld vormen van zijn toekomstige tuin.
Hij is de persoon die hedendaagse tuinen ten tonele voert. Hij kent alle technische kneepjes van het vak van tuinaannemer. Hij ontwerpt als tuinarchitect tuinen waarbij hij aandacht heeft voor duurzaamheid en originaliteit. Hij tekent en realiseert onder meer onderhoudsvriendelijke tuinen voor tweeverdieners, daktuinen en andere technische hoogstandjes.


Rik Olivier
Is reeds sinds 1976 gepassioneerd door planten en tuinen.
Door de jaren heen heeft hij een palmares van tuinen ontworpen en uitgevoerd om U tegen te zeggen. Hij werd reeds verscheidene malen gelauwerd in verschillende tuinwedstrijden waar zijn uitzonderlijke plantenkennis en gedurfde plantencombinatie's menig jurylid verbaasde.